LatestVijesti

Završna konferencija projekta koji je mnogima uljepšao živote

Našički cvijet – udruga osoba s invaliditetom Našice danas je organizirala završnu konferenciju projekta „I nama je pomoć potrebna 2“ po pozivu “ZAŽELI – program zapošljavanja žena – faza III”.  Projekt je

financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a ukupna vrijednost projekta je 65.210,03 eura (491.325,00 kuna). Provodio se ukupno osam mjeseci, od kojih je šest mjeseci radilo 10 žena iz teže zapošljivih skupina i pružalo podršku i pomoć krajnjim korisnicima, a dva mjeseca bilo je namijenjeno administrativnim poslovima. Partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područna služba Osijek te Hrvatski zavod za socijalni rad Područni ured Našice. Projektom je obuhvaćeno područje Grada Našica te općina Đurđenovac, Podgorač i Feričanci.

Predsjednica Udruge Gordana Blagajac najvažnijim u ovom projektu je ocijenila što se uspjelo na 6 mjeseci zbrinuti 60 članova-korisnika, a to su osobe s različitim stupnjem invaliditeta i starije osobe te što je zaposleno 10 žena.

-Svrha je potaknuti socijalnu uključenost i kvalitetu života jer je projekt podrška starijim osobama i osobama s invaliditetom. Dobili smo informaciju da će Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u kolovozu raspisati ponovni poziv za prijavu projektnih prijedloga za nastavak projekta “Zaželi” pa stoga očekujemo nastavak naših dosadašnjih aktivnosti. Najave su da to neće biti za kratko razdoblje, već na 3 godine što za naše korisnike ima veliko značenje – rekla je predsjednica Gordana Blagajac.

Ta je najava obradovala sve nazočne korisnike koji su istaknuli važnost ovog projekta u njihovim životima, ali i činjenicu da im je pomoć neophodna te da bi trebala biti na duže razdoblje. Zahvalili su Udruzi i svojim geronto domaćicama na pomoći i razumijevanju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.