LatestVijesti

Udruga Našički cvijet održala početnu konferenciju projekta Zaželi – faza III

Udruga Našički cvijet jučer je u Hotelu Park Panolija održala početnu konferenciju projekta Zaželi faza III – programa zapošljavanja žena pod nazivom „I nama je pomoć potrebna 2”. Predsjednica udruge Gordana Blagajac rekla je kako je u projekt uključeno 60 članova udruge s područja Našica, Đurđenovca, Podgorača i Feričanaca te kako je putem njega zaposleno 10 žena iz teže zapošljivih skupina.

Projektom je korisnicima, osobama s invaliditetom, omogućena svakodnevna pomoć u kućanstvu poput odlaska po namirnice, kuhanja, čišćenja i svih drugih potrebnih poslova, ali također i socijalna interakcija te uključenost u zajednicu. Projekt traje 8 mjeseci, a ukupna vrijednost projekta je 65.210 eura. Partneri projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područna služba Osijek i Hrvatski zavod za socijalni rad – Područni ured
Našice. Na konferenciji je bio nazočan i gradonačelnik Krešimir Kašuba koji je rekao kako je Udruga Našički cvijet jedna od najaktivnijih u pisanju ovakvih projekata i kako će Grad i dalje podržavati njihov rad. Naglasio je i kako Grad brine i o prilagođavanju gradskog prostora osobama s invaliditetom te je tako sufinancirao izgradnju lift platforme u Udruzi Našički cvijet. Dodao je kako će i objekti na kojima se trenutno radi, knjižnica i dvorac, imati prilagođen pristup osobama s invaliditetom. Gradonačelnik Kašuba istaknuo je kako ga posebno veseli što je ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić potvrdio da će u provedbu ići i 4 faza projekta koja će trajati 3 godine, a na ljeto bi trebali krenuti prvi ugovori.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.