PROJEKTI

TI I JA ZAJEDNO DO USPJEHA 3

TI I JA ZAJEDNO SO USJEHA 3Za akademsku/školsku godinu 2017./2018. godine odobren je projekt pod nazivom „Ti i ja zajedno do uspjeha 3“ kojim će se osigurati financijska sredstva za osiguravanjem usluge pomoćnika u nastavi. Projekt je odobren od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
Kroz projektne aktivnosti zaposleno je devet pomoćnika u nastavi za devetero učenika s poteškoćama u razvoju. Partneri na projektu su Osnovna škola „Hinka Juhna“ Podgorač, Osnovna škola „Dora Pejačević“ Našice i Osnovna škola „J.J.Strossmayera“ Đurđenovac.
Pružanjem usluge asistencije u nastavi djeci s teškoćama u razvoju ostvarit ćemo ciljeve projekta. Aktivnosti projekta direktno se odnose na rad s korisnicima projekta, djecom s teškoćama u razvoju. Obaveze pomoćnika u nastavi se odnose na slijedeće aktivnosti; odlazak i boravak djeteta u školi, pomaganje u savladavanju školskog gradiva priprema materijala za nastavu, pomoć oko obavljanja domaće zadaće, kretanje po školi, pomoć oko obavljanja higijenskih potreba, odlazak na izlete sa školom i druge školske i izvanškolske aktivnosti.
ti i ja zajedno do uspjehaCiljevi projekta koje ćemo ostvariti provedbom projektnih aktivnosti odnose se na pomoć pri uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u odgojno – obrazovni proces. Kod djece želimo potaknuti i ostvariti izvršavanje zadataka koji zahtjevaju komunikacijsku, senzornu i motoričku aktivnost učenika, u kretanju, pri uzimanju hrane i pića, u obavljanju higijenskih potreba tijekom svakodnevnih aktivnosti u odgojno – obrazovnom procesu. Korisnicima projekta/djeci s teškoćama u razvoju želimo olakšati kretanje od kuće do škole i boravak u školi, socijalizaciju i redovno sudjelovanje u nastavi. Primarni cilj je pomoći djeci s teškoćama u razvoju da se što bolje integriraju u školu/odgojno-obrazovni proces, savladavaju školski program iz roditeljskog doma te da odrastaju i školuju se sa svojim vršnjacima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.