Vijesti

SJEDNICA POVJERENSTVA VLADE RH ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Dana 27. ožujka 2019. godine u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu s početkom u 13.00 sati održana je sjednica Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom.

Na sjednici su uz članove Povjerenstva prisustvovali ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku gospođa Nada Murganić, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom gospođa Anka Slonjšak, saborska zastupnica gospođa Ljubica Lukačić, pomoćnik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom gospodin Darijo Jurišić.

Sjednica je održana sa sljedećim dnevnim redom:

  1. Usvajanje zapisnika sa sjednice Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za osobe sinvaliditetom održane 28. studenog 2018.
  2. Opći komentar br. 7. (2018.) o sudjelovanju osoba  s invaliditetom, uključujući djecu s invaliditetom putem njihovih predstavničkih organizacija, u provedbi i praćenju Konvencije – SOIH
  3. Zaključci s održanog Okruglog stola na temu „Primjena znaka pristupačnosti u Republici Hrvatskoj“
  4. Skrb o osobama s autizmom – Rijeka, Split i Osijek
  5. Zaključci sa Savjetodavnih regionalnih radionica o provedbi i praćenju provedbe Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2017. do 2020. godine  i Konvencije o pravima osoba s invaliditetom UN-a
  6. Razno

Sjednici je ispred HSUTI-a prisustvovala Predsjednica Jozefina Kranjčec.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.