Vijesti

SIMPOZIJ ZA VODITELJE UDRUGA

U okviru trogodišnjeg programa »Zajedno u zajednici« kojeg financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u organizaciji HSUTI, dana 20. i 21. svibnja 2019. godine održan je »VI. Simpozij za voditelje udruga osoba s invaliditetom«u »Hotelu I«, Ul. Ive Robića 2, Zagreb kojem je prisustvovalo 64 sudionika. 

Ciljevi Simpozija bili su usmjereni na edukaciju voditelja lokalnih udruga osoba s invaliditetom, o doprinosu i mogućnostima lokalnih udruga u razvoju mreže izvaninstitucionalnih usluga za osobe s invaliditetom u svrhu jačanja kapaciteta lokalnih udruga i kreiranja prilike za razvoj suradničkih odnosa različitih pružatelja usluga.

Nakon pozdravnih riječi Predsjednice Saveza, Jozefine Kranjčec, VI. Simpozij svečano je otvorila saborska zastupnica Ljubica Lukačić.

Uslijedila su izlaganja predstavnika resornih ministarstava na vrlo aktualne teme važne za upravljanje radom udruga osoba s invaliditetom: Regulacija radnog odnosa zaposlenika udruga osoba s invaliditetom (Irena Cvitanović, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava), Pravilnik o pomoćnicima u nastavi i stručnim komunikacijskim posrednicima (Sanja Horvatić, ministarstvo znanosti i obrazovanja), Doprinos udruga osoba s invaliditetom u razvoju izvaninstitucionalnih oblika skrbi/usluga (Zvjezdana Bogdanović, ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku), Izrada i donošenje Financijskog plana u organizacijama civilnog društva (Hajdica Filipčić, Ministarstvo financija).

Drugog dana Simpozija, 21. svibnja 2019. godine nazočnima se obratio predstavnik Zveze društev za cerebralno paralizo »Sonček«, gospodin Ivan (Janka) Rešeta iz Slovenije koji je kao primjer dobre prakse te predstavio djelovanje i rad organizacije »Sonček«.

Simpozij je završio na temu Prevencije sindroma sagorijevanja o kojoj je govorio ravnatelja Centra znanja PROFECTUS, Darko Kobetić.

Simpozij Simpozij Simpozij

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.