LatestPROJEKTI

IGRAONICA – NAŠIČKI CVIJET

Udruga Našički cvijet nastavlja provedbu trogodišnjeg programa pod nazivom „Igraonica – Našički cvijet“ uz potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Treća godina provedbe programa počinje od mjeseca lipnja 2019. I traje do mjeseca lipnja 2020. godine.
Prisustvo teškoće u razvoju ograničava djecu i mlade u svakodnevnom učenju, stjecanju iskustava i različitih vještina. Organiziranjem terapijskih igraonica na našem području stvaramo mogućnosti za socijalizaciju i uključivanje djeteta u predškolski – školski odgoj i obrazovanje u vlastitoj sredini. Igraonice se odvijaju u prilagođenom prostoru koje se održavaju jednom tjedno u trajanju od dva sata. Putem igraonica potičemo pravilniji razvoj ciljane skupine ublažavanjem posljedica oštećenja, radimo na razvoju maksimalnih mogućnosti djece i mladih s teškoćama za svakodnevno funkcioniranje i adaptaciju na socijalnu okolinu. Djecu i mlade s teškoćama poučavamo različitim vještinama i navikama koje su potrebne za svakodnevno funkcioniranje i osamostaljivanje. Korisnike predškolske dobi pripremamo za školovanje. Roditeljima i obiteljima pružamo stručnu pomoć kroz savjetodavni rad koji obavljaju stručni suradnici Udruge.
Igraonica je namijenjena za djecu s teškoćama u razvoju predškolske i školske dobi, za mlade s teškoćama u razvoju,s različitim vrstama oštećenja – teškoće u intelektualnom funkcioniranju, ADHD, cerebralna paraliza, poremećaji iz autističnog spektra. Aktivnosti igraonice usmjerene su na poticanje tjelesnog, intelektualnog i socio.emocionalnog razvoja, vodeći računa o individualnim potrebama, mogućnostima i razvoju sposobnosti korisnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.