Vijesti

ZAVRŠNA KONFERENCIJA ESF PROJEKTA „ZAJEDNO KROZ ŽIVOT“

Po pozivu

Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom“ – UP.02.2.2.02.0041

Dana 28.03.2019. godine u Hotelu „Panolija“ u Našicama, Trg dr. Franje Tuđmana 4, s početkom u 17,00h održana je završna konferencija za javnost s ciljem predstavljanja rezultata projekta „Zajedno kroz život“ koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Nazočne osobe na konferenciji bili su korisnici usluge osobne asistencije, potencijalni korisnici usluge osobne asistencije, osobni asistenti, članovi Udruge, predstavnik medija, voditelj projekta, predstavnici Udruge i Predsjednica Udruge. Konferenciju su vodili voditelj projekta Mladen Došen i Predsjednica Udruge Gordana Blagajac.

Na konferenciji, javnosti su predstavljeni ciljevi projekta „Zajedno kroz život“ te ostvareni rezultati kroz provedene aktivnosti. Kroz element projekta „Pružanje usluge osobne asistencije osobama s invaliditetom“ navedene su odrađene aktivnosti i poslovi koji su napravljeni za vrijeme trajanja projekta, predstavljen je rad osobnih asistenata i prikazan njihov izravan doprinos ostvarivanju ciljeva projekta, predstavljeni su ukupni sati osobne asistencije tijekom 24 mjeseca. U elementu projekta „Promidžba i vidljivost“ predstavljeni su plakati i letci, radio emisije na lokalnoj Radio postaji Našice kao i teme koje su obrađivane u emisijama te su predstavljeni i gosti koji su u njima i sudjelovali. Predstavljen je element projekta „Upravljanje projektom i administracija“ koji se odnosi na vođenje projekta, na vođenje i obradu cjelokupne projektne dokumentacije, na izradu i predaju Zahtjeva za nadoknadom sredstava koji se temeljio na razvijenoj praksi i načelu upravljanja namjenskim sredstvima projekta, na racionalizaciji troškova, kao i na primjeni načela etičnosti i efikasnosti.

Predstavljeni su postignuti ciljevi i rezultati projekta koji se odnose na ostvaren doprinos za osnaživanje osoba s invaliditetom za život u lokalnoj zajednici u vidu pružene potpore ciljanoj skupini u svakodnevnim životnim aktivnostima, predstavljen je direktan utjecaj projekta na samoodređenje pojedinca u pogledu donošenja odluka te je time omogućena kontrola vlastitog življenja korisnika i isto tako spriječena institucionalizacija korisnika. Predstavljanjem svih aktivnosti projekta dokazali smo da je ostvaren izravan doprinos u izjednačavanju mogućnosti osoba s invaliditetom.EU FONDOVI

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.