FEATUREDVijesti

Udruga Našički cvijet održala početnu konferenciju projekta „I nama je pomoć potrebna 2“ – projekt ZAŽELI faza III

U Našicama je u prostoru Hotela Panolija udruga “Našički cvijet” – Udruga osoba s invaliditetom Našice održala početnu konferenciju projekta „I nama je pomoć potrebna 2“ – projekt ZAŽELI faza III. Partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područna služba Osijek te Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Našice. Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a ukupna vrijednost projekta je 65.210,03 EUR (491.325,00 kuna). Projekt će se provoditi ukupno osam mjeseci, dok će žene raditi šest mjeseci pružajući podršku i pomoć krajnjim korisnicima.

Provođenje plemenitih aktivnosti na obostrano zadovoljstvo

Predsjednica udruge “Našički cvijet” Gordana Blagajac istaknula je kako Udruga dugi niz godina uspješno provodi projekte.

„U okviru projekta je zaposleno ukupno 10 žena, pripadnica ciljane skupine. To su nezaposlene žene, žene starosti 50 i više godina sa najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem te žene koje su iz više razloga u nepovoljnom statusu. Zaposlene žene brinuti će se o 60 krajnjih korisnika s područja Našica, Đurđenovca, Podgorača i Feričanaca. Time smo osigurali našim članovima, osobama s invaliditetom svakodnevnu pomoć u kućanstvu, od odlaska u nabavku namirnica, kuhanja, održavanja prostora, čišćenja, spremanja, glačanja rublja do socijalnih interakcija, kao i do ostalih poslova koji su potrebni za bolje i kvalitetnije življenje. Projektom će se periodično isporučivati i osnovni higijenski paketi.” – istaknula je Gordana Blagajac.

Važnost poticanja socijalne uključenosti i povećanje razine kvalitete života

Gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo je kako je cilj ovog projekta socijalna integracija, smanjenje rizika od siromaštva i socijalne isključenosti te smanjenje nezaposlenosti uz zapošljavanje 10 žena, sudionica projekta i 60 krajnjih korisnika.

„Udruga “Našički cvijet” – Udruga osoba s invaliditetom Našice održala je početnu konferenciju Projekta „I nama je pomoć potrebna 2“ – projekt ZAŽELI faza III. Udruga “Našički cvijet” je poznata po pripremi i provedbi projekata, samim time je jedna od najaktivnijih udruga u Našicama. U tom smislu, što se tiče projekta Zaželi, to je jedan sigurno od najboljih projekata. Cilj ovog projekta je socijalna integracija, smanjenje rizika od siromaštva i socijalne isključenosti te smanjenje nezaposlenosti uz zapošljavanje 10 žena, sudionica projekta i 60 krajnjih korisnika. Prema tome imamo win-win efekt u ovoj situaciji na obostrano zadovoljstvo i korisnika i zaposlenih žena.

Također, važno je istaknuti da u Našicama težimo prilagoditi grad osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti te istima osigurati nesmetan pristup, kretanje, boravak i rad na području grada Našica na jednakoj razini kao i ostalim osobama. Novi objekti na kojima se trenutno radi, od knjižnice, dvoraca Pejačević, ali i budućih planiranih objekata imati će osiguranu pristupačnost kao rezultat primjene tehničkih rješenja u projektiranju i građenju.” – istaknuo je gradonačelnik Kašuba te izrazio zadovoljstvo što je ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić potvrdio da će krenuti i 4. faza projekta koja će trajati ukupno 3 godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.