Vijesti

U Zagrebu svečano obilježena 20. godišnjica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

Predstavnici Udruge osoba s invaliditetom „Našički cvijet“, predsjednica Gordana Balagajac i tajnik Mladen Došen jučer su u Zagrebu nazočili svečanosti obilježavanja 20.godišnjice Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.
Na svečanosti, koja je održana u hotelu Esplanade, okupilo se više od 500 predstavnika međunarodnih institucija, tijela državne uprave te lokalne i regionalne samouprave kao i predstavnika organizacija civilnoga društva.  

U Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade, održana je svečanost kojom su obilježena dva desetljeća od osnutka Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, a koja je okupila preko 500 predstavnika međunarodnih institucija, tijela državne uprave te lokalne i područne regionalne (samouprave) kao i predstavnika organizacija civilnoga društva.
Svečanost je započeta pozdravnim govorima prof. dr. sc. Dražena Vikić-Topića, predsjednika Upravnog odbora Nacionalne zaklade, NJ. E. Juan Gonzalez-Barba Pere, veleposlanika Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj, mr.sc. Marka Pavića, izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora, mr.sc. Marije Pejčinović Burić koja se uključila putem video poruke, glavne tajnice Vijeća Europe, Dubravke Šuice, potpredsjednice Europske komisije za demografiju te Ivana Vidiša, izaslanika predsjednika Vlade Republike Hrvatske.
Nakon pozdravnih govora, prikazan je video “Ljudi za ljude”  u kojemu su bila svjedočanstva 20 osoba kojima je podrška Nacionalne zaklade, pružena kroz organizacije civilnoga društva, promijenila život na bolje.
U drugom dijelu svečanosti, govorom upraviteljice Nacionalne zaklade, gđe Cvjetane Plavše-Matić, istaknut je doprinos Zaklade prema razvoju civilnoga društva temeljen na izgradnji povjerenja, međusobnog razumijevanja i uvažavanja.  Marija Boltek, zamjenica upraviteljice za razvojne programe, Luka Bogdan, zamjenik upraviteljice za europske i sustavne programe te Jelena Šišara, voditeljica Samostalnog odjela za financije i opće poslove,  putem videa su istaknuli aktivnosti i postignuća u proteklih 20 godina djelovanja Nacionalne zaklade.
Razvojnu ulogu Nacionalne zaklade istaknuo je u svom govoru veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj, NJ. E. Simon Derek Thomas, upraviteljica PHILEA-e Delphine Moralis koja se uključila video porukom, u ime organizacija civilnoga društva Đordana Barbarić iz Udruge MoSt te gđa Božena Ivankov iz Osnovne škole „Stanovi“ iz Zadra koja dugi niz godina sudjeluje programima usmjerenima razvoju volonterstva i filantropije kod djece i mladih.
Svečanost je završena glazbenim nastupom dječjeg zbora „Zvjezdice“ prigodnom izvedbom pjesme „Kad bi svi“.

Ova Zaklada je putem institucionalne podrške financirala rad Udruge „Našički cvijet“ od 2013. do 2017. godine, a zahvaljujući, između ostaloga i toj podršci, „Našički cvijet” i danas uspješno radi i provodi aktivnosti za 452 člana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.