Vijesti

O nama govore…

Objavljeno 12. siječnja, 2022. – „GLAS  SLAVONIJE“

Za lakši pristup osoba s invaliditetom u zgradi ugrađena lift-platforma

NAŠICE – U zgradi u Ulici kralja Tomislava 6, u kojoj se nalazi Udruga osoba s invaliditetom Našički cvijet i Gradsko društvo Crvenog križa ugrađena je lift-platforma.

U ugradnju je uloženo 35.000 kuna, a sredstva su u jednakim iznosima osigurali Grad Našice i Udruga osoba s invaliditetom Našički cvijet. Time je osobama s invaliditetom i teže pokretljivim osobama, a pogotovo onima u invalidskim kolicima, osiguran pristup zgradi.Svečanom puštanju u rad lift-platforme, uz predsjednicu Gordanu Blagajac, tajnika Mladena Došena i članove Našičkog cvijeta, nazočio je i gradonačelnik Krešimir Kašuba.

– Udruga Našički cvijet iznimno je vrijedna udruga koja je Gradu jako važna, i koja pomaže osobama s posebnim potrebama. Kao rezultat dobre suradnje Grada i Udruge odlučili smo donirati polovinu potrebnog iznosa za lift-platformu, a radi se o 17.000 kuna. Ono što je nama u Gradu važno i čemu težimo u sljedećem razdoblju jest otvaranje poludnevnog boravka koji je prijeko potreban za nekoliko udruga s područja Grada – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Poludnevni boravak samo je jedan od planiranih projekata koje je osmislio Našički cvijet. Udruga ima nešto manje od 400 članova s područja Našica i okolice. Glavni cilj im je, kaže predsjednica Gordana Blagajac, zbrinuti članove od rođenja do najstarije životne dobi. To postiže raznim projektnim aktivnostima.

– Provodimo igraonicu za djecu do polaska u školu i za učenike nižih razreda osnovne škole s kojima rade defektologinja, pomoćnik u nastavi i fizioterapeut. Cilj je osnažiti ih i osposobiti da bi mogli što lakše i samostalnije sudjelovati u nastavi. Provodimo i projekt ‘’Pomoćnici u nastavi’’, kroz koji imamo zaposleno deset osoba koje rade u pet osnovnih škola. Osiguravamo našim članovima pohađanje nastave iz obiteljskog doma, bez potrebe odlaska u druge veće gradove i napuštanja svoje obitelji. Aktivan je i projekt osobnih asistenata koji rade s osobama s najtežim stupnjem i vrstom oštećenja, a nastavno na to preko projekta ‘’Zaželi’’ zapošljavamo i gerontodomaćice – istaknula je predsjednica Gordana Blagajac.

Dodala je kako se Našički cvijet trudi da osobe s invaliditetom dobiju sve ono što im je potrebno i budu sastavni dio grada. S. Fridl

Objavljeno 11. siječnja, 2022. – „RADIO NAŠICE“

Lift-platforma omogućuje ulazak osobama u invalidskim kolicima u zgradu Udruge Našički cvijet i GD Crvenog križa Našice

“Našički cvijet” – udruga osoba s invaliditetom Našice ugradila je na ulazu zgrade u Ulici kralja Tomislava 6, lift-platformu. Na taj način premostili su arhitektonsku barijeru od 5 stepenica pa je zgrada dostupna osobama s najtežim stupnjem invaliditeta, tj. osobama u invalidskim kolicima. Svečanom puštanju u upotrebu nazočio je gradonačelnik Krešimir Kašuba te po prvi puta, nekoliko članova udruge.

Predsjednica Gordana Blagajac upoznala je gradonačelnika Krešimira Kašubu s projektima koje provodi udruga za članove s područja Grada Našica i susjednih općina, s ciljem zbrinjavanja od rođenja. To su, među ostalim, projekti: igraonica za djecu, pomoćnici u nastavi, osobni asistenti za stopostotne invalide i, s obzirom na to da najstarija članica udruge ima 97 godina, gerontodomaćice. Gradonačelniku je zahvalila na sufinanciranju lift-platforme, vrijedne 35.000 kuna. Financijska sredstva osigurali su jednakim udjelima Udruga i Grad Našice. Osim članovima Udruge Našički cvijet, lift-platforma mogućit će prilaz i mnogim korisnicima usluga Gradskog društva Crvenog križa Našice. Gradonačelnik Krešimir Kašuba pohvalio je rad udruge i njihove vrijedne projekte kojima podižu standard građana. Najavio je da će u suradnji s Udrugom Našički cvijet i ostalim udrugama nastojati stvoriti preduvjete za realizaciju projekta poludnevnog boravka. Član udruge Nenad Ćulibrk zahvalio je na svim projektima koje udruga provodi, a koji članovima olakšavaju život, omogućuju izlazak iz kuće, rješavanje svakodnevnih obveza te dolazak u udrugu i druženje. Za društveni život pojedinca, to je jako puno – rekao je gospodin Ćulibrk.

Objavljeno 12. siječnja, 2022. – „NAŠICE.HR“

Prostor Udruge „Našički cvijet” uz pomoć lift – platforme dostupan svim članovima

Investiciju vrijednu 35 000 kuna, jednakim su udjelom omogućili Grad Našice i Udruga. Svečanom puštanju u rad uz gradonačelnika Našica Krešimira Kašubu prisustvovali su i članovi udruge koji su po pravi puta ušli u prostor „Našičkog cvijeta” koji se nalazi na adresi Ulica kralja Tomislava 6.

Dostupni baš svima

Ugradnjom lift-platforme Udruga je premostila arhitektonsku barijeru od 5 stepenica, pa je zgrada sada dostupna osobama s najtežim stupnjem invaliditeta, tj. osobama u invalidskim kolicima. Oni će od sada moći sudjelovati u mnogobrojnim radionicama, jer našička udruga brine se o osobama sa invaliditetom od njihovog rođenja.

„U suradnji s Gradom i od sredstava Udruge uspjeli smo pribaviti lift platformu koju smo uz pomoć naših privrednika i ugradili. Zahvaljujem se ovom prilikom Ivanu Kataviću, te obrtu Elektro Bodiš koji su omogućili da se na jedan ugodan i lagodan način može doći do Udruge, a to nama puno znači, jer smo sada dostupni svim našim članovima. Okupljeni članovi danas su prvi put došli u naše prostorije, iako udruga posluje dugi niz godina.” – rekla je predsjednica Udruge „Našički cvijet” Gordana Blagajac.

Lift – platforma će biti korištena i od strane korisnika Gradskog društva Crvenog križa s kojima Udruga „Našički cvijet” dijeli zgradu i ulaz.

Zajednički do ostvarenja poludnevnog boravka

Gradonačelnika Našica Krešimira Kašubu, povodom posjeta, predsjednica Udruge „Našički cvijet” Gordana Blagajac upoznala je sa sadašnjim, ali i budućim planovima koje je on pohvalio.

„Udruga „Našički cvijet” je izuzetno vrijedna udruga koja je Gradu jako važna i koja pomaže osobama u potrebi. Mi surađujemo s njima intenzivno stoga smo donirali polovicu iznosa za ovu lift-platformu, a radi se o iznosu od 17 000 kuna. Ona će zasigurno pomoći radu Udruge, odnosno njenim članovima. Ono što je nama u Gradu važno i čemu težimo u narednom periodu, a to je otvaranje poludnevnog boravka koji je prijeko potreban za nekoliko Udruga s područja Grada Našica.” – izjavio je gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba.

Planirani poludnevni boravak, kao i realizirana lift – platforma od izuzetnog su značaja za nešto manje od 400 članova Udruge. Našički cvijet okuplja ljude sa šireg našičkog područja, a prema potrebi rade i na području cijele županije. Glavni im je cilj zbrinuti sve članove od samog rođenja do najstarije životne dobi.

„Provodimo igraonicu pod nazivom „Našički cvijet” u kojoj rade tri stručna suradnika, defektologinja, pomoćnik u nastavi i fizioterapeut, a namijenjena je djeci do polaska u školu i za učenike nižih razreda osnovne škole. Cilj je osnažiti ih i osposobiti da bi mogli što lakše i samostalnije sudjelovati u nastavi. Provodimo i projekt „Pomoćnici u nastavi” kroz koji imamo zaposleno 10 ljudi koji rade u pet škola, tri u Našicama te u Podgoraču i Đurđenovcu.

Osiguravamo našim članovima pohađanje nastave iz obiteljskog doma, bez potrebe odlaska u druge veće gradove i napuštanja svoje matične obitelji. Aktivan je i projekt osobnih asistenata koji rade s osobama s najtežim stupnjem i vrstom oštećenja, a nastavno na to kroz projekt „Zaželi” zapošljavamo i gerentodomaćice kao pomoć u kući. Trudimo se da osobe s invaliditetom dobiju sve ono što im je potrebno i budu sastavni dio grada Našica” – rekla je predsjednica Udruge zahvalivši gradonačelniku Krešimiru Kašubi na potpori u radu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.