Vijesti

“Kroz život bez nasilja”

Udruga osoba s invaliditetom Našice provodi projekt pod nazivom „Kroz život bez nasilja“ koji je odobren od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Projekt se provodi u akademskoj 2014./2015. godini u Osnovnim školama na poslovnom području grada Našica. Partneri Udruge na projektu su Osnovne škole: „Hinka Juhna“ Podgorač, „Vladimira Nazora“ Feričanci, „J.J.Strossmayera“ Đurđenovac i „I.B.Slovaka“ Jelisavac.

Projekt je namijenjen učenicima navedenih škola od prvog do četvrtog razreda i višim razredima u kojima se nalaze djeca s teškoćama. Aktivnosti na projektu odnose se na savjetovanje i psihosocijalnu pomoć,  na usluge koje su usmjerene na podizanje kvalitete i kulture življenja, informiranje i osvještavanje javnosti uz primarnu aktivnost projekta koja se odnosi na podizanje razine kvalitete života osoba s invaliditetom.

Kroz projekt želimo osvijestiti i senzibilizirati djecu u razrednom kolektivu da postoje i drugačija djeca u njihovoj školi te da ih treba prihvatiti kao ravnopravne članove društva. Projekt „Kroz život bez nasilja“ je edukacijsko prevencijski projekt koji za cilj ima potaknuti svu djecu da na praktičan i iskustven način kroz radionice, vježbu i javno djelovanje upoznaju vrijednosti mira, nenasilja i međusobne suradnje kao temelj održivog razvoja zajednice i društva. Projektom potičemo promjene u odgojno – obrazovnim institucijama,učenicima se predstavljaju modeli prihvatljivog ponašanja bez upotrebe bilo kojeg oblika nasilja. Aktivnosti i metode na projektu predstavljaju integrativni i cjeloviti pristup u prevenciji i edukaciji djece pomoću interaktivnog i grupnog rada u radionicama na kojima se direktno uče i usvajaju životne, socijalne i komunikacijske vještine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.