Vijesti

IV SIMPOZIJ ZA VODITELJE UDRUGA

Hrvatski savez udruga tjelesnih invalida organizirao je IV. Simpozij za voditelje udruga osoba s invaliditetom, pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, po programu “Zajedno u zajednici”.
Simpozij se održao u Hotelu “I” u Zagrebu, 27. i 28. ožujka 2017. g.
Simpoziju je prisustvovao tajnik Udruge Mladen Došen te Predsjednica Udruge Gordana Blagajac.

Simpozij, međunarodnog karaktera, otvorio je dr. Zorislav Bobuš. Dnevni red je bio zanimljiv i koristan za sve sudionike jer su predavači iz tri ministarstva govorili o aktualnim temama vezanim uz osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju, najavili nove natječaje za projekte i programe iz nacionalnih i europskih fondova, te izmjenu određenih zakona i propisa, a u svrhu poboljšanja položaja osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju.
Također, jedna od tema je bila i financijsko upravljanje i planiranje udruga, te zakonski propisi vezani uz neprofitne organizacije gdje su također dane najvažnije informacije i upute kako bi organizacije trebale raditi.
Jedna od najvažnijih tema drugog dana, a kojoj su prisustvovali predstavnici udruga svih saveza (oko 200-tinjak), koju je uvodno predstavila Marica Mirić, a zatim pojedinačno po mjerama predstavnici svih saveza bila je predstavljanje Nacrta Strategije za izjednačavanje prava osoba s invaliditetom za razdoblje 2016 – 2020 koja je temeljni dokument za izradu lokalnih strategija u idućem razdoblju.
Na kraju Simpozija, predsjednica HSUTI, Jozefina Kranjčec, zahvalila je svim predstavnicima udruga na dolasku, te svim predvačima koji su svojim izlaganjima sudjelovali u radu Simpozija.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.