Vijesti

EDUKACIJA O MENADŽMENTU VOLONTERA KAO AKTIVNOST PROJEKTA VOLONTERSKA PLATFORMA „STAV NAŠICA“

EDUKACIJA O MENADŽMENTU VOLONTERA 2Pripadnici našičkih udruga sudjelovali su u predavanju ciklusa Menadžmenta volontera koji se odvijao u tri modula.

U sklopu provedbe projekta Volonterska platforma „STAV Našica“ – Standardizacija temelja anticipativnog volonterstva Našica, nositelj projekta Centar za lokalne inicijative i poduzetništvo Našice (CLIP Našice) i projektni partneri Humanitarna udruga Dar dobrote Našice i Centar za socijalnu skrb Našice u Hotelu Park Panolija u Našicama organizirali su tri modula iz ciklusa edukacije Menadžment volontera.

Polaznici su se upoznali sa zakonskim regulativama volonterstva u Hrvatskoj, etičkim kodeksom volontera, važnošću motiviranja volontera i značajem pripreme i izrade volonterskih programa.

Intenzivna edukacija je koncipirana tako da se kroz nju polaznicima pruže znanja i vještine potrebne za kvalitetno koordiniranje volonterima.

Sudionici su kroz praktični rad započeli s planiranjem volonterskih programa u okviru svojih organizacija, a njihovu daljnju razradu nastavili su kroz preostala dva modula (rujan 2017.) u kojima se obuhvatila selekcija i uključivanje volontera, obuka i edukacija volontera za volonterski posao, supervizija i nagrađivanje volontera.

Predavači su bili stručnjaci sa područja savjetovanja i završenom edukacijom Volonterskog menadžmenta: Nora Petrović, Nina Marković i Tomislav Barbarić.

Primjere iz prakse predstavila je Predsjednica Udruge Našički cvijet – uosin Gordana Blagajac te je na prvom modulu predstavila volontersku praksu organizacije koja je dosada redovito uključivala volontere u svoje programske aktivnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.