Vijesti

“ŠKOLA ZA SVE”

 

HBOR-LOGOUdruga osoba s invaliditetom Našice provodi projekt pod nazivom “Škola za sve” koji je odobren od strane Hrvatske banke za obnovu i razvitak – HBOR u zajednici.

Projekt je namjenjen učenicima/djeci s poteškoćama u razvoju. Djeca s teškoćama imaju poremećaje u koncentraciji, poremećaje u kretanju, poremećaje grube i fine motorike, pogotovo djeca sa cerebralnim oštećenjima. Za rad sa djecom koja imaju određene potrebe i koja su integrirana u redoviti odgojno  -obrazovni sustav, potrebni su prilagođeni stolovi. Naime, školama su potrebni  stolovi sa mogućnošću podešavanja po visini, kako bi se prilagodio dobi djeteta ili invalidskim kolicima. Bitno je da se kolica mogu dovesti pod stol kako bi dijete iz kolica moglo ispravno dohvatiti radnu površinu. Također je važno da je stol zaobljen u predjelu trupa, kako bi djete moglo postaviti laktove na stol i dobiti ispravan položaj ruku za pisanje. Zbog oštećenja fine i grube motorike često im pada pribor sa stola, tako da je potrebno na stolu staviti povišene zaštite na rubove kako ne bi pribor padao po razredu, te na taj način omogućiti da se ispravno piše i ima sav pribor za pisanje na dohvat ruke.

Kroz projekt “Škola za sve” Udruga je osigurala 7 prilagođenih stolova koji su postavljeni u dvije osnovne škole uNašicama OŠ “Kralja Tomislava” i OŠ “Dore Pejačević” te u srednjoj školi u Našicama “Isidora Kršnjavoga”. S

Škola za sve

tolovi su dizajnirani i napravljeni u suradnji sa stolarijom “Pintarić” iz Đurđenovca i u cijelosti su izrađeni od drveta.

Izrađeni stolovi  mogu se koristiti dugi niz godina i poslužiti velikom broju učenika i generacija da se na što bolji i kvali

tetniji način obrazuju.

Projektom smo znatno pridonijeli prilagodbi odgojno – obrazovnih institucija za potrebe djece s različitim poteškoćama na našem poslovnom području.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.